پارتیشن دندانپزشکی بیشتر در کلینیکهای بزرگ با فضای یکپارچه جهت جداسازی یونیت و تجهیزات دندانپزشکی و البته حفظ آرامش دکتر و بیمار استفاده میشود. با توجه به اینکه در مطبهای دندانپزشکی ابزار و تجهیزات زیادی وجود دارد و تردد افراد و شلوغی محیط باعث کاهش تمرکز پزشک میشود استفاده از پارتیشن در چنین شرایطی میتواند بسیار کاربردی و مفید باشد. در حال حاضر انواع مختلفی از جدا کنندهها در ابعاد گوناگون و مدلهای متنوع طراحی و تولید میشوند که هر کدام میتوانند یک ایده جذاب برای طراحی و اجرای پارتیشن دندانپزشکی باشند. در این مقاله به معرفی 10 متریال مرسوم و کاربردی جهت اجرای پارتیشن مخصوص محیطهای درمانی و مطبهای دندانپزشکی خواهیم پرداخت.
دسترسی به مطالب
1) پارتیشن دندانپزشکی شیشهای
یکی از ایدههای جذاب برای طراحی و اجرای پارتیشن دندانپزشکی استفاده از شیشه برای تقسیم فضاهای مختلف است. با کمک این محصولات ظاهری جذاب و منحصر به فرد به وجود خواهد آمد و از سوی دیگر از ورود سر و صدا و آلودگی به بخشهای مختلف جلوگیری خواهد شد. شما میتوانید پارتیشن های دندانپزشکی از جنس شیشه را در انواع مختلف طرحها به صورت فریمدار و یا بدون فریم انتخاب و خریداری کنید و برای آن شیشههای مات و یا شفاف در نظر بگیرید.
2) پارتیشن دندانپزشکی ام دی اف
در این نوع از پارتیشنها از چوب ام دی اف استفاده شده است و بیشتر مطبهای دندانپزشکی با کمک این متریال و تجهیزات طراحی شدهاند. چرا که پارتیشن ام دی اف از قیمت بسیار مناسبی برخوردار شده است و از سوی دیگر مقاومت بالایی در برابر رطوبت و نفوذ آب، سایش و پوسیدگی دارد. از آنجایی که مطبهای دندانپزشکی باید به طور مرتب با استفاده از آب و مواد شوینده شستشو داده شوند و امکان نفوذ آب و رطوبت در آنها وجود دارد، پس پارتیشن ام دی اف میتواند یک ایده جذاب و جالب توجه و البته کاربردی برای چنین محیطهایی باشد.
3) پارتیشن دندانپزشکی پی وی سی
استفاده از پارتیشن pvc نیز ایدهای جذاب و منحصر به فرد برای طراحی و چیدمان مطبهای دندانپزشکی است. در فرایند طراحی و ساخت این نوع جدا کنندههای فضا از عایق پی وی سی استفاده شده که از وزن بسیار سبکی برخوردار است. پارتیشن دندانپزشکی از جنس پی وی سی نیاز به نگهداری خاصی نداشته و مراقبت از آن آسان است. این متریال قیمت مناسب و مقرون به صرفهای هم دارد. شما میتوانید پارتیشنهای پیویسی را در طرحها و رنگهای مختلف برای مطب دندانپزشکی انتخاب و خریداری کنید و به آن زیبایی خاصی ارائه دهید.
4) پارتیشن آلومینیومی
استفاده از پارتیشنهای دندانپزشکی آلومینیومی برای افرادی مناسب و کاربردی به نظر میرسد که تمایل دارند با کمک محصولاتی مقاوم به جدا کردن بخشهای مختلف مطب خود دست بزنند. این نوع جدا کنندهها از وزن سبکی برخوردار شدهاند و مقاومت بسیار بالایی هم در برابر آسیبهای مختلف محیطی دارند. پارتیشن اداری آلومینیومی دچار زنگ زدگی نشده و کارایی مد نظر شما را هم دارند.
5) پارتیشن کرکرهای
اگر از پارتیشن شیشه ای برای دندانپزشکی استفاده کنید میتوانید از پرده کرکره های مخصوص برای تنظیم نور انتخاب و خریداری کنید. این نوع تفکیک کنندههای فضا از جنس شیشه ساخته میشوند. به همین دلیل میتوانید از ویژگیهای مهم شیشه مانند شفاف بودن بهرهمند شوید و نور زیادی را به مطب خود انتقال دهید. به ویژه اگر احساس میکنید مطب دندانپزشکی شما در ساعاتی از روز روشنایی مد نظرتان را ندارد. حتی میتوانید در هر زمانی که تمایل دارید و با استفاده از کرکرهها نور فضا را کم و یا زیاد و تنظیم کنید.
6) پارتیشن ثابت یا متحرک
در حال حاضر تولید کنندگان انواع پارتیشنها را به دو شکل ثابت و متحرک طراحی و تولید کرده و در اختیار متقاضیان قرار میدهند. پس شما میتوانید با توجه به سلیقه و تمایل شخصی خود هر کدام را که ترجیح میدهید برای کاربرد در مطب دندانپزشکی انتخاب و خریداری کنید. حواستان به این نکته هم باشد که بخش متحرک پارتیشن دندانپزشکی میتواند به شکل لولایی و یا ریلی طراحی شود و عملکردی درست مانند یک درب داشته باشد. در حالی که بخش ثابت این تجهیزات مانند دیوار است و امکان جابجا شدن و یا حرکت ندارد. با کمک این سیستمها میتوانید به فضایی کاربردیتر دسترسی پیدا کنید.
7) پارتیشن رنگی
علاوه بر جنس پارتیشن دندانپزشکی، شما میتوانید رنگهای متنوعی برای ساخت این سیستمها مورد استفاده قرار میگیرند و یکی از بهترین آنها برای مطب دندانپزشکی، پارتیشن سبز رنگ است. وجود این رنگ میتواند فضای مطب شما را منحصر به فردتر و جذابتر ساخته و آن را برای مراجعین جالب توجه نماید. بسیاری از افراد هم برای این سیستمها رنگهای بسیار شیک و زیبای چوب طبیعی را در نظر میگیرند و یا رنگهای ساده و طرحدار پارچهای، چرمی، صدفی، متالیک و … را انتخاب میکنند.
8) پارتیشن شیشهای رنگی
پارتیشن شیشه ای دندانپزشکی میتواند با استفاده از انواع شیشههای مختلف قابل تولید هستند همچنین امکان طراحی و اجرای پارتیشن دندانپزشکی با شیشههای رنگی در رنگهای زرد، قرمز، سبز، نارنجی، سفید مات، برنز، بنفش و….. وجود دارد. با کمک این محصولات علاوه بر زیباتر کردن محیط دندانپزشکی خود به عبور و مرور نور نیز کمک رساندهاید و سرعت اجرای کار را افزایش دادهاید.
9) پارتیشن آلومینیوم و شیشه دوجداره
پارتیشنهای دوجداره با فریم آلومینیومی یکی از بهترین جداکنندهها برای محیطهایی مانند مطبهای دندانپزشکی هستند. در حالت معمول جنس شیشه این تجهیزات سکوریت نشکن در نظر گرفته میشود و دور تا دور شیشهها با نوارهای لاستیکی سیلیکونی پوشانده میشوند تا هم از شیشهها حفاظت به عمل آید و هم به عایق شدن پارتیشن دندانپزشکی در برابر سر و صدا و تبادل انرژی و حرارت کمک کند. فریمهای آلومینیومی را میتوانند رنگ آمیزی کرده و فضای جالب توجهی به وجود آورند.
10) پارتیشن فریم لس تک جداره
یکی دیگر از بهترین ایدهها برای طراحی و اجرای پارتیشن دندانپزشکی استفاده از جدا کنندههای آلومینیومی بدون فریم و تک جداره است. این محصولات به صورت یک ریل آلومینیومی در بالا و پایین طراحی و اجرا میشوند و یک شیشه تک جداره سکوریت نشکن با ضخامتی در حدود ۱۰ میلیمتر درون ریل جای میگیرد. شیشههای به کار رفته در ساختار این پارتیشن دندانپزشکی میتوانند با کمک عملیات سند بلاست کاملا مات شده و یا راه مات باشند.
تاریخ انتشار : 1403/03/08 منبع : Dental partition