پارتیشن اداری از مقرونبهصرفهترین و بهترین سازههای متحرک جداسازی فضای ساختمانها بهشمار میآیند که در انواع مختلفی تولید میشوند. پارتیشن گیاهی یکی از این پارتیشنها است که نسبتبه انواع دیگر، ظاهری مدرنتر و منحصربهفردتر دارد. استفاده از این پارتیشنها اتمسفری جذاب و متفاوت را برای محیط به ارمغان میآورند و در عین مدرن بودن، شادابی و زیبایی طبیعت را نیز تداعی میکند. در این مقاله، به معرفی کامل پارتیشنهای گیاهی، کاربرد، نحوه نگهداری، مزایا و معایب آنها خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
پارتیشن گیاهی چیست؟
پارتیشنهای سبز از انواع منحصربهفرد و متفاوت پارتیشنهای حال حاضر بازار هستند که گلها و گیاهان اصلیترین متریال استفادهشده در تهیه و اجرای آنها بهشمار میآیند. این پارتیشنها یکی از سازگارترین سازههای بهکاررفته در ساختمانها با محیطزیست هستند که به تصفیه هوای محیط کمک شایانی میکنند. پارتیشن گل و گیاه میتواند در انواع مختلفی طراحی و اجرا شود که نوع آن بستهبه فضای کاربری در دسترس، سلیقه کارفرما، توانایی نگهداری از گیاهان و… بستگی دارد.
در دیوار سبز، بستر کشت گیاهان بهصورت عمودی طراحی میشود و برای اجرای چارچوب کلی سازه، از متریالی مانند فلز، بتن، آلومینیوم، چوب و… استفاده میکنند. شایان ذکر است که از پارتیشنهای گیاهی با عنوان گرین وال نیز یاد میشود و این دو مورد با یکدیگر تفاوتی ندارند.
کاربرد گرین وال چیست؟
در وهله اول، پارتیشن سبز بهعنوان یک جداکننده فضاهای مختلف محیط کاربرد دارد. عموما از این نوع پارتیشنها برای جداسازی فضای اشتراکی شرکتها، فضای ملاقات اختصاصی رستورانها و لابیهای هتل استفاده میشود. بهتر است از رنگهای کرم، قهوهای، سفید و مشکی برای دکوراسیون این اماکن استفاده کرد. یکی دیگر از کاربردهای پارتیشن گل و گیاه، ساخت دیوارهای محرمساز است. عموما از این پارتیشنها برای جداسازی فضای درونی و بیرونی کافهها و رستورانها استفاده میشود. این نوع دیوارها در عین جداسازی فضاهای مختلف، انسجام کلی محیط را نیز حفظ میکنند.
از دیوار سبز برای تزیین دیوارهای مستقل و تک نیز استفاده میشود که تفاوت ظاهری آنها با دیگر دیوارهای مجاور میتواند هارمونی بسیار جذاب و خیرهکنندهای را در محیط ایجاد کند. انواع گیاهان پاپیتال برای طراحی و اجرای گرین والهای خارجی مناسب هستند؛ زیرا به شرایط نگهداری خاصی نیاز ندارند، رونده هستند و مقاومت بالایی به آفات گیاهی از خود نشان میدهند. از گیاهان برگ بیدی، پوتوسها، سرخسها و… نیز میتوان برای اجرای گرین والهای داخلی استفاده کرد.
انواع پارتیشن گیاهی
پارتیشنهای گیاهی را میتوان براساس پارامترهای مختلفی دستهبندی کرد. از انواع پارتیشن گرین وال براساس نوع گیاهان استفادهشده میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- دیوار سبز مصنوعی
- دیوار سبز طبیعی
دیوار سبز مصنوعی نگهداری بسیار آسانی دارد و هزینه اجرای آنها پایینتر است؛ اما طراوت و شادابی green wall طبیعی در آنها دیده نمیشود. از انواع پارتیشنهای گیاهی براساس مکان نصب میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- پارتیشنهای داخلی
- پارتیشنهای خارجی
- پارتیشنهای نصبشده روی دیوارهای تک
همچنین از انواع پارتیشن گل و گیاه براساس نحوه طراحی میتوان موارد زیر را نام برد.
- پارتیشن گلدانی
- پارتیشنهای عمودی پیوسته
پارتیشن گلدانی از گزینههای مناسب اجرای گرین والها بهشمار میآید. این پارتیشنها نگهداری آسانتری نسبتبه همتایان پیوسته خود دارند و زیبایی طبیعت را نیز به رخ میکشند.
مزایا و معایب گرین وال (Green Wall) چیست؟
پارتیشن گل و گیاه میتواند فضای محیط شما را کاملا عوض کند و مزایایی ازجمله موارد زیر را بههمراه بیاورد.
- افزایش رطوبت هوا و تلطیف هوای موجود در محیط
- کاهش بیش از ۸۰ درصد ذرات معلق در هوا
- گیاهان و گلها در green wall دیاکسیدکربن را جذب کرده و اکسیژن تولید میکنند که این کار منجر به بهبود کیفیت هوا در ساختمان میشود.
- green wall میتوانند اثرات گرمای شهری را کاهش دهند؛ زیرا گیاهان با جذب نور خورشید و تبخیر آب، به تعادل حرارتی در محیط کمک میکنند.
- استفاده از green wall میتواند ظاهر زیبایی به ساختمان بدهد و فضای سبز بیشتری در محیط ایجاد کند.
- پارتیشن گیاهی میتواند بهعنوان عایق حرارتی عمل کند و استفاده از انرژی را کاهش دهد.
معایب
از مهمترین معایب پارتیشنهای گیاهی نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- نگهداری: پارتیشن سبز نیاز به مراقبت و نگهداری دارند و این مورد ممکن است هزینه بیشتری را به کارفرمایان تحمیل کنند.
- وزن: دیوایدر های گیاهی بهدلیل وجود خاک، آب و گیاهان وزن بالایی دارند که باید بهشکلی اصولی و استاندارد پیادهسازی شود.
- نفوذ آب: احتمال نفوذ آب بهدلیل وجود گل، خاک و رطوبت در دیوارهای مختلف وجود دارد و ممکن است مشکلاتی را برای پیکرهبندی ساختمان بههمراه داشته باشد.
- هزینه: طراحی، ساخت و نصب green wall هزینه بالایی دارد.
- برخلاف پارتیشن شیشه ای پارتیشنهای گیاهی نور طبیعی را از خود عبور نمیدهد و میبایست از نور مصنوعی استفاده نمایید.
بنابراین، استفاده از گرین والها مزایای قابلتوجهی به ارمغان میآورد؛ اما این دیوارها نیاز به مدیریت مناسب و هزینه دارند.
نحوه نگهداری پارتیشن سبز چگونه است؟
نحوه نگهداری پارتیشنهای گیاهی بسته به نوع مورداستفاده آنها متفاوت است. برای مثال، پارتیشنهای گلدانی نحوه نگهداری آسانتری دارند و بسته به گیاه مدنظر و فصل بین ۲ تا ۳ بار در هفته باید آبیاری شوند. پارتیشنهای پیوسته گیاهی دارای سیستم آبیاری پیشرفتهتری هستند و عموما از سیستمهای آبیاری قطرهای (که در بخش زیر دیوار نصب میشوند) برای رشد گیاهان استفاده میکنند. اسپریکردن آب برای تامین رطوبت گیاهان نیز باید بهصورت پیوسته انجام شود.
هزینه اجرای پارتیشن گلدانی چقدر است؟
هزینه اجرا پارتیشنهای گیاهی بسته به نوع آنها، متراژ مدنظر، گیاهان مورداستفاده، زیرساز پارتیشن، محل نصب و… متفاوت است. بهطورکلی، میتوان گفت که هزینه اجرای پارتیشن گیاهی بین ۴۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان در نوسان است. هرچقدر متراژ مدنظر بالاتر باشد و از زیرسازهای بهتری استفاده کنید، هزینه نهایی اجرای پارتیشن گل و گیاه بالاتر خواهد رفت. امیدواریم با نگارش این مقاله، تمامی سوالهای شما در زمینه پارتیشنهای گلدانی، گرین وال و گیاهی پاسخ داده باشیم. جهت اطلاع از قیمت پارتیشن اداری و سایر جداکننده ها با ما در ارتباط باشید.
تاریخ انتشار : 1402/11/12 منبع : green wall