پارتیشن (partition) به معنای جداکننده دو فضا از هم است. پارتیشن شیشه ای (glass partition) نوعی پارتیشن اداری است که از جنس شیشه ساخته شده است. جداکننده های شیشه ای از جمله مدرنترین، شیکترین، متنوعترین و در عین حال کاربردیترین پارتیشنهای موجود هستند. آنها از نظر جنس و رنگ شیشه، متحرک یا ثابت بودن، فریمدار بودن و همچنین، ضخامت، به مدل های مختلفی تقسیم بندی میشوند. هر مدل، بر اساس ویژگی های خاصی که دارد، برای کاربرد منحصر به فردی مناسب است.
دسترسی سریع به مطالب
کاربرد پارتیشن شیشه ای
در هرجا نیاز به جداسازی فضای داخلی وجود داشته باشد، پارتیشنهای شیشه ای کاربرد دارند. برخی از کاربردهای رایج این پارتیشنها به شرح زیر است:
⦁ ساخت اتاقک های اداری: در فضای یکپارچه اداره، میتوان با استفاده از شیشه، اتاقک های مجزایی ساخت که علاوه بر حفظ حریم خصوصی افراد، به سازماندهی محل کار کمک کند.
⦁ ساخت اتاقک دوش: پارتیشن های شیشه ای در سرویس مستر پروژه های مسکونی، کاربرد دارند. با استفاده از آنها می توان دوش را از قسمتهای دیگر حمام جدا کرد.
⦁ ساخت اتاق مدیریت و کنفرانس: انواع دوجداره و اکوستیک پنلهای شیشه برای ساخت اتاق مدیریت و همچنین اتاق کنفرانس که نیاز به حفظ حریم شخصی و همچنین، سکوت دارند استفاده کرد.
علاوه بر موارد بالا، پارتیشن های شیشه ای برای ایجاد فضاهای بسته در هر مکان مانند حیاط، پشت بام و… استفاده می شوند.
انواع پارتیشن شیشه ای
پارتیشنهای شیشه ای را میتوان بر اساس تعداد جداره، فریم، تحرک یا سکون، توکار بودن و همچنین، جنس شیشه تقسیم بندی کرد.
انواع پارتیشن بر اساس جداره
بر این اساس پارتیشن ها به دو دسته تک جداره و دو جداره تقسیم بندی می شوند. انواع تک جداره بسیار کاربردی و رایج هستند و همانطور که از نام آنها پیداست تنها از یک لایه شیشه ساخته شده اند. آنها برای مکان هایی که فضای کمی دارند مناسب هستند و قیمت کمتری نیز دارند. با این حال، به علت نازک بودن شیشه، کمتر از انواع دو جداره عایق هستند. شیشه های تک جداره در انواع شفاف، رنگی، مات، هوشمند و همچنین، آکوستیک موجود هستند. آنها را می تواند به شکل فریم لس و یا با فریم نصب کرد. همچنین، امکان نصب توکار و روکار آنها هم وجود دارد.
پارتیشن دوجداره، از دو لایه شیشه ساخته شده اند که در کنار هم روی یک پروفیل قرار می گیرند. فضای بین آنها خالی است و می توان آن را با Shade پوشاند. انواع دو جداره جای بیشتری می گیرند و گرانتر هستند؛ در عین حال به خوبی عایق بوده و مقاومت بیشتری هم دارند. آنها برای اتاق کنفرانس و مدیریت کاربرد دارند. جنس، شیوه نصب، انواع دوجداره نیز مانند انواع تک جداره متفاوت است.
انواع پارتیشن از نظر تحرک
پارتیشنها از نظر تحرک به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می شوند. انواع متحرک به شکل کشویی یا اشکال دیگر جابجا می شوند؛ اما انواع ثابت روی سقف و دیوارها محکم شده اند. هم شیشه های تک جداره و هم دو جداره را می توان به شکل متحرک و یا ثابت طراحی کرد.
انواع پارتیشن شیشه ای از نظر فریم
انواع تک جداره و دوجداره ی پارتیشن های شیشه ای می توانند دارای فریم یا بدون فریم باشند. انواع فریم لس شبیه عینک های فریم لس هستند و هیچ قابی در اطراف آنها نمی بینید. اما در انواع دارای فریم، هر شیشه داخل یک فریم مجزا قرار گرفته و فریم ها به هم وصل می شوند. انواع فریم لس بسیار زیبا و ظریف هستند اما استحکام و مقاومت انواع فریم دار را ندارند. لازم به ذکر است که فریم تاثیر زیادی بر عبور صدا ندارد و عایق بودن بیشتر، با تعداد جداره ها مرتبط است.
نحوه نصب پارتیشن شیشه ای
شیشهای پارتیشن می توانند به شکل توکار و روکار نصب شوند. در نصب روکار، پروفیل های نصب روی سقف و دیوار قرار می گیرند و قابل مشاهده هستند. اما در انواع توکار، محل نصب زیر سقف و زیر کف زمین است. به همین دلیل نیز قابل مشاهده نیست. برای نصب به شکل توکار لازم است تغییراتی بر روی سقف و زمین انجام گردد.
انواع پروفیل پارتیشن شیشه ای
پروفیل به قطعاتی با سطح مقطع ثابتِ مربعی و یا مستطیلی گفته می شود که توخالی هستند. پروفیلِ پارتیشن شیشه ای، بخشی است که شیشه روی آن قرار گرفته و به سقف و دیوار محکم می شود. ساختار پروفیلی که برای انواع متحرک پارتیشن ساخته می شود با انواع ثابت متفاوت است. همچنین، انواعی از پروفیل که برای نصب شیشه دوجداره استفاده می شوند با انواعی که مناسب شیشه های تکجداره هستند فرق دارد. پروفیل های رایجِ پارتیشن شیشه ای از جنس آلومینیوم، استیل و چوب هستند که البته آلومینیوم از همه آنها پرکاربردتر است.
شیشه های مورد استفاده در پارتیشن های شیشه ای
انواع مختلفی از شیشه برای ساخت پارتیشن شیشه ای استفاده میشود. انواع سکوریت، لمینت شفاف، مات، طرحدار، رنگی و هوشمند برخی از این شیشه ها هستند. شیشه های هوشمند از انواع مدرن شیشه هستند. آنها می توانند با استفاده از جریان برق، بر اساس درخواست کاربر و یا هنگام تغییر نور و حرارت، مات و یا شفاف شوند. این شیشه ها با تکنولوژی الکترونیک، PDLC (پلیمر پراکنده کریستال مایع) و… کار می کنند.
پارتیشن هوشمند
شیشه های رنگی شامل لاکوبل، بکپینت و لمینت رنگی هستند و انواع مات میتوانند ساتینا، سند بلاست و لمینت مات باشند. در میان شیشه های مختلف مورد استفاده در ساخت پارتیشن شیشه ای، شیشه های سکوریت از همه رایج ترند. انواع تکجداره از شیشه سکوریت با ضخامت 10 میلیمتر استفاده میکنند. در مقابل، انواع دوجداره از دو شیشه سکوریت با ضخامت 6 میلیمتر ساخته شده اند. سکوریت بسیار مقاوم است و دیر می شکند. پس از شکستن نیز به قطعات گرد و ریز تبدیل میشود که تیز نیستند. این شیشهها میتوانند رنگی، مات، چاپ شده و حتی لمینیت شده باشند.
در انواع لمینیت شده، دو لایه شیشه سکوریت توسط یک طلق میانی به هم وصل میشوند. این طلق مانع از خردشدن شیشه میشود و در صورت شکستن، قطعات در جای خود باقیمانده و به زمین نمیریزند. درصورت درخواست کارفرما، امکان استفاده از چاپ دیجیتال و یا طراحی روی شیشه ها وجود دارد. بهطور کلی، گزینههای مورد استفاده برای شیشه پارتیشن، بسیار متنوع هستند.
مراحل و زمان نصب پارتیشن شیشه ای
- انتخاب نوع بر اساس نظر مشتری و نوع استفاده
- اندازه گیری
- آماده سازی و برش شیشه
- رنگ کاری پروفیل
- نصب در محل
زمان مورد نیاز برای نصب پارتیشن شیشه ای بر حسب متراژ متفاوت است. اما معمولا برای متراژهای زیر 100 متر مربع یک هفته کاری تا 10 روز طول میکشد. در صورت افزایش متراژ، زمان مورد نیاز برای نصب پارتیشن شیشه ای افزایش می یابد.
در مورد پارتیشن شیشه ای بیشتر بدانید
پارتیشنهای شیشهای، جداکنندههای شفاف و مدرنی هستند که برای تقسیمبندی فضاهای داخلی استفاده میشوند. این پارتیشنها میتوانند برای ایجاد حریم خصوصی، افزایش نور طبیعی و زیبایی محل استفاده شوند. پارتیشن شیشهای در انواع مختلفی نظیر: پارتیشن شیشه ای طرح دار، پارتیشن شیشه ای تک جداره و… موجود است؛ همچنین میتوان آن را با دربها، پنجرهها و سایر عناصر تزئینی ترکیب کرد تا ظاهری منحصربهفرد ایجاد شود.
پارتیشن شیشهای در چه محلهایی کاربرد دارد؟
این محصول با توجه به مزایایی که بهدنبال دارد در بسترهای مختلفی نظیر: دکوراسیون داخلی خانه، دفاتر کاری، فروشگاهها، رستورانها و… مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع با استفاده از این محصول، میتوانید یک بخش را به چندین قسمت مجزا از هم تبدیل کنید تا استفاده بیشتری از محیط ببرید. برای مثال در رستورانها برای افزایش فضای شخصی بین مشتریان، فضای کل رستوران بهواسطه پارتیشن تقسیمبندی میشود و هر بخش برای یک مشتری قابل استفاده خواهد بود. استفاده از پارتیشن شیشه ای طرح دار گزینهای مناسب برای رستورانهاست.
یکی دیگر از دلایل فراگیر بودن استفاده از پارتیشن، قیمت پارتیشن اداری است که در برابر سایر روشهای جایگزین مانند دیوارکشی دارد؛ البته در ادامه با بررسی مزایا استفاده از این محصول بیشتر دلیل محبوبیت آن را درک خواهید کرد. البته باید بدانید این محصول مدلهای مختلفی دارد مانند: پارتیشن شیشه ای فریم دار، پارتیشن شیشه ای ریلی و… نیاز است با دقت بین انواع مدلها بهترین را بر اساس نیازتان انتخاب کنید تا بیشترین کارایی را برای شما بهدنبال داشته باشد.
مزایا استفاده از پارتیشن شیشه ای(glass partitions) چیست؟
قبل از خرید نهایی هر محصول بررسی مزایا و معایب آن بسیار ضروری است. باید بر اساس نیازی که دارید برنامهای در راستای بهترین انتخاب داشته باشید، تا بعد از خرید حس خوبی شامل حالتان شود. در این بخش مروری بر مزایا این محصول خواهیم داشت. این موارد عبارتاند از:
عایق صوتی مناسب: به واسطه چند لایه بودن شیشههای محصول، قابلیت عایق صدا بودن را تا حدودی دارد. انتقال نور طبیعی به فضاهای داخلی: همانطور که اشاره شد، ساختار اصلی این محصول از شیشه است؛ ازاینرو نور را به خوبی عبور میدهد. قابلیت حمل: پارتیشنهای شیشهای به صورت مجزا از یکدیگر قابل جابهجایی هستند؛ به این واسطه نیاز نیست نگران سختی حمل آن در ساختمانهای چند طبقه یا بسترهای دور از دسترس باشید.
نگهداری آسان: شرایط خاصی برای نگهداری از این محصول وجود ندارد؛ صرفاً از وارد شدن ضربه به آن جلوگیری کرده و با تمیز نگه داشتنش زیبایی آن را حفظ کنید. دوام و ماندگاری بالا: با توجه به جنس پارتیشن، شاهد ماندگاری زیاد این محصول در بسترهای مختلف هستیم. افزایش بهرهوری نیروی کاری: به دلیل قابلیت شخصیسازی که پارتیشنهای شیشهای دارند و یک فضای کاملاً مجزا را در اختیار افراد قرار میدهند، میتوانند نقش چشمگیری در افزایش تمرکز نیروی کار و بازدهی او داشته باشند.
هزینه کمتر نسبت به دیوارکشی: تحت هر شرایطی استفاده از انواع این محصول هزینه کمتری نسبت به دیوارکشی خواهد داشت. سرعت بالای اجرا: بعد از نهایی شدن خریدتان و انتقال محصول به محل مورد نظر شما، فرایند نصب بسیار سریع انجام خواهد شد. تنوع بالا: همانطور که در بخش قبلی اشاره داشتیم، جنس شیشهای که برای تکمیل محصول استفاده میشود، میتواند طرحها و رنگهای مختلفی داشته باشد. در واقع با هر سلیقهای میتوانید از پارتیشن شیشهای مد نظر خود لذت ببرید.
زیبایی منحصر به فرد: به دلیل قابلیت شخصیسازی زیاد، هر پارتیشن برای هر شخص زیبایی ویژهای دارد. بالا بردن شعاع دید: بعد از نصب، دید شما به محیط اطرافتان کماکان پابرجا خواهد بود؛ زیرا بهراحتی میتوانید از پشت شیشه طرف دیگر آن را مشاهده کنید. صرفهجویی در مصرف انرژی: به دلیل عبور با کیفیت نور از شیشه، نیاز نیست برای هر بخش از یک نور جداگانه استفاده کنید. همانطور که مطالعه کردید استفاده از این محصول دارای مزایای چشمگیری است؛ اما مانند محصولهای دیگر دارای یکسری معایب نیز هست که بررسی آنها هم ضروری است.
پارتیشن شیشه ای چه معایبی دارد؟
این محصول معایب محدودی دارد که برای خرید بهتر و مطمئنتر، در نظر گرفتن این معایب خالی از لطف نیست. کاهش حریم خصوصی: اگر از پارتیشن مدل شیشهشفاف استفاده کنید، دید کاملی نسبت به محیط اطراف خواهید داشت و در عین حال از بیرون نیز به داخل محیط شخصی شما دید وجود دارد. برای برطرف کردن این ایراد میتوانید از پارتیشن شیشه ای مات استفاده کنید.
مقاومت کم در برابر ضربه: جنس شیشه در برابر ضربه مقاومت خیلی کمی دارد؛ از این رو اگر محل مورد نظر شما مکانی است که رفتوآمد زیاد دارد یا کودکان مشغول بازی و سرگرمی هستند، شاید استفاده از پارتیشن با جنس شیشه ریسکی به دنبال داشته باشد؛ البته استفاده از پارتیشن تک جداره شیشه ای مقاوم در برابر ضربه میتواند احتمال رخدادن این عیب را کاهش دهد. نظافت سخت: جنس شیشه با کمترین تماس، آثار کثیفی و لک را بر خود نمایان میکند؛ ازاینرو برای حفظ نظافت محیط نیاز است تا مرتب تمیز شود و شاید این اقدام هزینهای چشمگیر و صرف زمان زیادی را به دنبال داشته باشد.
عایق گرما و سرما نبودن: به دلیل جنسی که این مدل از پارتیشن دارد، عایق سرما و گرما در فصول مختلف نیست و باید در زمان خرید این نکته را در نظر داشته باشید.
معایب این محصول به گونهای است که میتوان با انتخاب درست بین انواع مدلها نظیر: پارتیشن شیشه ای فریم دار، پارتیشن شیشه ای اداری و… آنها را برطرف کرد. به شما پیشنهاد میکنیم تا قبل از خرید نهایی، ابتدا درک کاملی نسبت به نیازی که دارید پیدا کنید و سپس به دنبال محصول ایدهآل خود باشید.
پارتیشن شیشهای، انتخاب درست یا غلط؟
سعی کردیم این محصول را از تمامی جهات بررسی کنیم تا اطلاعات جامع و کاربردی در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که مطالعه کردید این محصول مزایا متعددی دارد که میتواند نیازهای گستردهای را برطرف کند و در عین حال نیز عاری از معایب نیست. با بررسی انواع این محصول مانند: پارتیشن شیشه ای اداری، پارتیشن شیشه ای مات، پارتیشن شیشه ای ریلی و… قطعا قادر خواهید بود، بهترین گزینه را بر اساس نیازتان انتخاب کنید.
پارتیشن اداری شیشه ای یکی از ابزارهای مفید برای ایجاد فضا در ادارات و شرکتها هستند. به کمک این پارتیشنها میتوانید حتی از کوچکترین فضاها استفاده مفید داشته باشید. در این مطلب قصد داریم به دلایلی که باید پارتیشن اداری شیشهای را انتخاب کنید، بپردازیم افزایش قیمت واحدهای تجاری، شرکتها و ادارهها برای صرفهجویی در هزینهها، سعی می کنند از کوچکترین فضاها بیشترین بهره را ببرند تا فضایی با اتاقهای کافی و راحت، برای کار و تعامل بین کارکنان برقرار کنند.
دلایل انتخاب پارتیشن اداری شیشه ای
اگر قصد دارید تغییری در دکوراسیون و ترکیببندی فضا بدهید یا فکر میکنید در وسط فضای یکدستی که دارید به اتاق کنفرانس احتیاج دارید، پارتیشن اداری شیشه ای دقیقا همین کار را برای شما انجام میدهند. این پارتیشنها با قابلیت جابجایی آسان بهتر از دیوارهای آجری هستند. همچنین به راحتی میتوان تعداد آنها را کم و یا زیاد کرد.در صورتی که از نوع متحرک آنها استفاده کنید، این جابجاییها راحتتر میشود. حتی با این دیوارها تغییر سیمکشی راحتتر از زمانی است که مجبور باشید دیوارهای ضخیم آجری را دوباره سوراخ کنید.
آکوستیک بهتر
آکوستیک دیوارهای آجری و فضای باز هر دو آزاردهنده است. پارتیشن اداری شیشهای، با رفع این ایرادها تعادلی در آکوستیک محیط برقرار کرده است. همزمان که محیط ساکت و آرامی برای فعالیت دارید، میتوانید افراد را در محیط با صدای بلند صدا بزنید.
فراهم شدن نور طبیعی
در گذشته ساختمانها برای فراهم کردن نور، پنجرههای بزرگی داشتند. با این حال جز پارتیشن اداری شیشه ای، دیوار دیگری وجود ندارد که این میزان از نور را برای محیط فراهم کند. از طرفی در محیطهای کاری یکپارچه، اگر از نوع دیگری جز پارتیشنهای شیشهای استفاده کنید، برای اتاقهای داخلی مجبور به استفاده از نورهای مصنوعی میشوید. پارتیشنهای متحرک این امکان را دارند که علاوه بر تغییر مداوم فضا، نور ورودی را کنترل کنند.
تاثیر پارتیشن اداری شیشه ای در زیبایی فضا
بدون اغراق محیطهای اداری با پارتیشن اداری شیشهای، زیبایی بیشتری نسبت به فضاهایی محدود به دیوار دارند. ظاهر مدرن این فضاها با تزئینات گیاهی دکوراسیونی منحصربهفرد ایجاد میکند.اگر ساختمانی که دارید قدیمی است و قصد دارید تا با اضافه کردن عنصری، تغییری در ظاهر آن ایجاد کنید، تلفیق شیشه و آجر قدیمی به همراه فلز و چوب زیبایی خاصی ایجاد میکند.
صرفهجویی در مصرف انرژی
شاید در نگاه اول فکر کنید اگر از ّپارتیشن اداری شیشه ای استفاده کنید، مصرف انرژی بالا میرود. این باور غلط است و فقط در رابطه با شیشههایی صدق میکند که در گذشته استفاده میشده است. امروزه با استفاده از شیشههای عایق شده و چند لایه از هدر رفت انرژی در دیوارهای شیشهای جلوگیری میشود.
ایمنی و ماندگاری بالا
شاید فکر کنید اگر از پارتیشنهای شیشهای استفاده کنید، امنیت فضا کم میشود و اینکه باید همیشه مراقب باشید تا شیشهها خرد نشوند. اما اینطور نیست، ماندگاری و ایمنی این دیوارها از سایر متریال بیشتر است. شیوه ساخت این شیشههای مدرن به شکلی است که دربرابر ضربههای شدید مقاومت بالایی دارد. همچنین اگر ضربهای به این شیشهها وارد شود که باعث شکسته شدن آنها شود، طراحی شیشههای پارتیشن اداری شیشهای، به شکلی است که به قطعات ریز و کم خطر تبدیل میشوند و مانند شیشههای قدیم قطعاتی خطرناک برای افرادی که در معرض آنها هستند ایجاد نمیشود.
تعیین حریم خصوصی
با استفاده از پارتیشن اداری شیشهای میزان حریم خصوصی قابل تغییر است. هم میتوانید با دیوارهای شیشهای ساده فضای یکپارچهای داشته باشید که همه با هم در ارتباط باشند، از طرفی هم میتوانید با انواع روشها فضا را غیرقابل دید کنید. ایجاد فضای نیمه خصوصی با پارتیشنشیشهای
سخن آخر
در مجموع پارتیشنشیشهای، نسبت فضای منعطفتری نسبت به سایر انواع آن ایجاد میکند. همچنین صرفهجویی اقتصادی این نوع پارتیشن بیشتر است و می توانید با یک بار خرید، انواع مختلف دکوراسیون داشته باشید. اگر در طراحی دکوراسیون داخلی محل کارتان حساسیت زیادی دارید و فکر میکنید نیاز دارید تا همزمان چندین مورد را رعایت کنید، پارتیشن اداری شیشهای انتخاب برتری است.
منبع : glass partition تاریخ انتشار : 1403/02/17